Prachtige buiten- en Industriëleverlichting

rainbow-station-by-daan-roosegaarde_dezeen_468_0Rainbow Station, Amsterdam Centraal Station
De Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaard heeft een lichtgevend kunstobject gecreëerd om de renovatie van het centraal station en het begin van Unesco’s Internationale Jaar van Licht te markeren. Samen met autonomisten van de universiteit van Leiden heeft Roosegaarde een lens projector ontwikkelt dat het licht splitst tot een spectrum dat het 45 meter wijde stationsdak bedekt. Het kunstobject is medemogelijk gemaakt door het Amsterdams fonds voor de kunst, NS, ProRail, Stichting Doen en Studio Roosegaarde voor industriele lampen.

 

Pioneer Ford, Georgia, Verenigde Staten
Galleon Led armaturen van Eaton’s Cooper Lighting divisie zijn de verlichting prestaties en het energieverbruik aan het verbeteren bij Pioneer Ford car dealer in Bremen, Georgia. Energieconsumptie voor verlichting is teruggebracht met 61 per cent en reparatieproblemen zijn ook verminderd. Tweeënzestig paalgemonteerde 1000W 1000W metaalhalogenide armaturen werden vervangen door 421W Galleon armaturen. De armaturen ‘AccuLED optiek hebben 16 optische distributies, gekozen om de auto’s zijn kenmerkende karakteristieken te benadrukken, details en kleuren- belangrijke factoren in het koopproces.

 

Commonwealth Park, Gibraltar
Dit was ooit een parkeerplaats, dat nu verlicht wordt door een regeling ontwikkeld door David Atkinson Lighting Design. De gebogen King’s Bastion Muur aan de noordkant wordt verlicht door begraven armaturen met een gekantelde medium en spotoptiek . Een 4000K LED licht bron verbetert het grijze gesteente. De hoekige stadsmuur wordt verlicht door oppervlak gemonteerde smalle optica plekken die de muur met schachten van licht verlichten. Twee van binnenuit verlichte leuningen verlichten de verbindende tunnel tussen het bovenste terras boven de stadsmuur en het park.

 

Amtek Aluminium Casting, Kidderminster, UK
Amtek heeft een gespecificeerde EasiLume LED verlichting voor zijn 12,000 m2 gieterij in Kidderminster. Meer dan 600 Nuvola hoog bouw LEDs zijn al geïnstalleerd op verschillende hoogtes van 12 tot 15m. De armaturen worden verwacht om de gieterij’s elektriciteitsrekeningen te besparen met zo’n £100,000 ($153,000), maar er moet ook rekening worden gehouden met het onderhoud van zulke hoog bouw projecten waar de lampen op zo’n 15 meter worden geïnstalleerd. Dus het leven van de LED, en zijn betrouwbaarheid gedurende zijn leven, is ook erg belangrijk.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *