De verwerking van liefdesverdriet

love-images-15Iedereen verwerkt het feit dat hij of zij door een partner verlaten werd op een andere manier. Het komt er op neer dat je iemand die elke dag deel uitmaakte van je dagelijkse leven er op eens niet meer is. Er wordt wel eens gezegd dat scheiden doet lijden. Je hoeft daarom geen echtscheidingsprocedure te hebben doorgemaakt, maar toch is het zo. Het proces dat vele mensen doormaken na het verliezen van een partner door een relatiebreuk lijkt misschien nog het best op de 5 fasen van het rouwproces zoals die beschreven werden door de bekende therapeute Elisabeth Kübler-Ross. Hoewel de verwerking van liefdesverdriet bij iedereen anders verloopt, en het hier niet over een overlijden in de letterlijke zin van het woord gaat, zijn er toch veel overeenkomsten te vinden. Daarom zetten we de 5 fasen in de verwerking van liefdesverdriet even op een rij:

 

  • Ontkenning

 

Zeker wanneer je de breuk helemaal niet had zien aankomen, krijg je te maken met de eerste

fase in de verwerking van het liefdesverdriet. In deze fase kun je de werkelijkheid van de        relatiebreuk niet onder ogen zien, of  je dat nu wilt of niet. Je kunt het niet helpen. Het is         alsof er een mechanisme in werking treedt om jezelf te beschermen. Je hebt deze fase nodig    om te kunnen bepalen hoe je je verdriet gaat verwerken en om in te kunnen schatten hoe      lang dit mogelijk kan duren.

 

  • Marchanderen en onderhandelen

 

In deze fase probeer je, vaak tegen beter weten in, nog iets aan de situatie te veranderen.        Misschien had je de relatiebreuk kunnen vermijden door je wat meer aan te passen aan de             wensen van je partner of door je wat inschikkelijker te tonen. Ook deze gevoelens zijn         normaal. Natuurlijk is het normaal dat je wilt proberen je relatie te herstellen.

 

  • Woede of kwaad worden

 

Eens we doorhebben dat het nooit meer goed komt en dat onze geliefde niet meer      terugkomt, dan hebben we maar pas de ruimte om kwaad te worden. Ook deze fase is     noodzakelijk. Het is gewoon goed om je boosheid te ventileren. Tegelijk ben je in deze         periode niet voor enige reden vatbaar, en heb je vaak geen oren naar goedbedoelde raad.

 

  • Verdriet en depressie

 

Eens de boosheid voorbij geraast is, dringt wat er gebeurt is maar echt tot je door. Pas op dit             moment is er plaats voor je liefdesverdriet. Het kan zijn dat je daarbij de neiging voelt om    alles op te geven. Ook dit is een fase waar je door moet. Depressieve gevoelens komen dan             vaak voor. Hulp vragen aan anderen is dan de boodschap.

 

  • Aanvaarding en de kracht om verder te gaan met het leven

 

Wanneer je al dan niet met de hulp van anderen je liefdesverdriet kunt overwinnen en verwerken, kun je verder met je leven. Nu zie je als het ware het licht aan het einde van de    tunnel, en ben je klaar om er weer tegenaan te gaan. Dit wil niet zeggen dat je daarom je ex-           partner compleet zult vergeten. Dat is ook de bedoeling niet. Je zult wel in staat zijn om de mooie dingen te herinneren zonder dat het pijn doet.

Hoe krijg ik mijn ex terug met behulp van het ex terug boek?

Een ex terugkrijgen is niet de makkelijkste doelstelling. Als het nog niet zo heel lang geleden is dan voel je op dit punt pijn, verdriet en bevind je je misschien wel in een depressie. Het is erg hard als je te horen krijgt dat degene waar je een toekomst mee ziet niet meer verder met je wilt. Er zijn enkele technieken en ex terug methodes waarmee het slagingskans aanzienlijk vergroot. Is je ex man/vrouw echt wat je wilt? weet je zeker dat je er alles maar dan ook alles voor over hebt om samen met je ex te zijn? Dan kan dit artikel een belangrijk iets zijn…

Geen vriendschap aannemen.

Ken je deze klassieker?

we zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan

Wees wijs. Jij wilt je ex terug hoe haal je het dan in je hoofd om een vriendschap met deze persoon aan te gaan? Je ex is zich heus wel bewust dat je nog een oogje open hebt staan. Hoe pijnlijk is het wanneer je ex over hen nieuwe scharrels, relatie of liefde met je aan praten is? Ik weet dat jij dat niet aan wilt horen dus accepteer op zijn minst geen vriendschap.  Ook verlaag je hiermee de kansen tijdens de heropbouw van aantrekkingskracht. Niets is zo saai als een gewone vriendschap en niets is onaantrekkelijk wetend dat je ex je voor altijd in hen  leven kan houden terwijl ze in de armen van een nieuwe hunk springen.

Wees bereidt om weg te lopen

Juist. Een beetje zelfrespect kan echt geen kwaad. Als je ex de relatie tot een einde brengt dan loop je weg. Niet op een kinderachtige manier maar op een assertieve aantrekkelijke manier. Laat zien dat ij een leven hebt. Laat zien dat jij je prima vermaakt zonder je ex. En vooral: gun jezelf de tijd om te herstellen van de relatie breuk. Het terugwinnen van een geliefde begint vaak bij het op de rails krijgen van je eigen leven.  Niets is aantrekkelijker dan een man of vrouw die zich weet te redden ondanks de tegenslagen waarin ze zich bevinden. Het is maar net hoe jij er mee weet om te gaan.

Hoe krijg ik mijn ex terug boek

Smerige psychologische mind tricks die je expartner laten smoren van verliefdheid. Om ze op hangende pootjes weer terug in je armen te toveren? Klinkt er mooi vind je niet? Dat is het ook. Nee er bestaat namelijk geen magische formule om je ex weer terug te krijgen. Wel zijn er een aantal basis principes die wereldwijd succes hebben gehad bij een tal van stelletjes.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *