Rondreis van Zadar naar Rijeka

In het Zuiden van Europa ligt Kroatië, een prachtige toeristentrekpleister. Met circa 90,4% zijn de Kroaten de grootste bevolkingsgroep in Kroatië. Daarna komen de Serviërs met 4,4% en de laatste 5,2% van de bevolking zijn:

  • Bosniakken
  • Hongaren
  • Slovenen
  • Roma (zigeunervolk)
  • Tsjechen
  • En Albanezen

Wil jij een rondreis Kroatië maken lees dan snel verder.

Van Zadar naar Rijeka

De rondreis van Zadar naar Rijeka zou je in vijf dagen kunnen doen. Mits je tijd hebt raden wij je aan om er minimaal een week voor te nemen. Zo heb je genoeg tijd om van Noord-Dalmatië naar Istrië en de Golf van Kvarner te gaan. Als je Zadar goed wil verkennen heb je minstens een dag nodig. Zadar is een levendige stad gebouwd rond een oude ommuurde stad. Deze is rijkelijk bezaaid met Romeinse ruïnes en middeleeuwse kerken. Vanaf hier rijdt een snelle catamaran (zeilschip/veerboot). De catamaran is in minder dan drie uur in Lošinj waar je het prachtige Mali Lošinj strand kan bewonderen. Het is ook mogelijk om een autoveerboot te nemen, alleen is de reis dan dubbel zo lang als met de catamaran.

Vervolgens raden wij je aan om een omweg te maken naar de stad Pula. Bijvoorbeeld voor een nacht of twee om het buitengewone Romeinse amfitheater te bekijken. Zo krijg je een voorproefje van de door Italië beïnvloede regio Istrië. Na een of twee nachten ga je weer terug via Mali Lošinj en ga je verder met je reis naar Cres. Cres is een mooi Venetiaanse havenstadje op het eiland. Vanaf hier kan je een boot nemen naar Rijeka een stad die aan de noordelijke Kroatische kust ligt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *