Dit is waarom je Spanje moet bezoeken

Ondanks de crisis van de euro, is Spanje nog steeds een van de meest waardevolle zomerse vakantiebestemmingen in Europa. Maar welke redenen naast de prijs zijn er nog meer om dit land te bezoeken? Dit ga ik je de komende minuten vertellen..

Een echt surfparadijs

De Atlantische kust en brede zandstranden bieden veel variatie voor vakantiegangers. In het noorden van Spanje draait alles om feesten terwijl de omgeving van Costa verde bekend staat om klimaatsveranderingen waardoor het zo geliefd is bij de surfers. Ook is spanje rijkelijk aan surscholen en kampen. Zo is de surfkamp Spanje van FLowtrack is het meest geliefd onder de jongeren van de benelux.

El Transcantábrico treinrit

Dit is een vijf sterren cruise op rails die een afstand van 400 km tussen León en Santiago aflegt. Tussen de route door kun je op plekken waar je met de trein niet kunt komen op leuke excursies gaan.

De zon en de afstand

Wie is er nou niet dol op de zon? Met meer dan 300 dagen per jaar zon is Spanje volgens de statistieken de meest zonnige plek in Europa. Spanje is erg gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Binnen enkele uren ben je er met het vliegtuig en ook met de bus ben je binnen een dag al bij je hotel aangekomen.

Het eten..

Het maakt niet uit waar je in Spanje bent. Overal kun je er lekker eten in restaurants en cafés.  Zo worden de beste worsten bijvoorbeeld in het westen van het land gemaakt. Elke regio heeft zijn specialiteiten. In Asturië worden ongeveer 40 ambachtelijke kazen geproduceerd, terwijl je elke dag twee weken lang in Galicië  een andere soort vis kunt eten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *