Voordat je overgaat tot aanschaf van een VPN-service provider

vpn-serviceKies de beveiliging die je wilt. Als je een VPN wilt om documenten, emails, of om veilig over het web te surfen, dan wil je dat je provider over een encryptie methode zoals SSL (Ook wel TLS genoemd) of IPsec beschikt. SSL is het meest gebruikte vorm van encryptie beveiliging.

Encryptie is een methode om je anonimiteit te behouden. Ook is het aangeraden om voor een provider te kiezen die gebruik maakt van OpenVPN en niet van een “point-to-point tunneling protocol” (PPTP) voor encryptie. In de PPTP beveiliging zijn er in de afgelopen jaren veel datalekken gevonden; terwijl OpenVPN over het algemene beschouwd wordt als een meer veiligere encryptiemethode. De beste VPN service maakt hier onder andere goed gebruik van.

VPN providers met exit-nodes zullen je IP veranderen waarnaar het lijkt alsof je je in een andere omgeving bevind. Hierdoor ben je in staat om content te ontmaskeren die normaal gezien voor een ander land bedoeld is. Wanneer je een VPN provider uitkiest met als doel om content voor een ander land te bekijken, let dan op de locatie waar de providers zich bevinden zodat je er zeker van kunt zijn dat ze servers hebben op de locatie waar je toegang toe wilt hebben.

Sta er ook bij stil vanaf welk apparaat je de VPN gaat gebruiken. Wil je vanaf een laptop, smartphone of computer werken? Als je veel reist dan zijn mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet belangrijk voor jou, kies dan voor een VPN die deze verbinding heeft of beschikt over een app die speciaal gemaakt is voor mobiele apparaten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *