Heb jij de apparatuur onder de knie? Bruidsfotograaf tips

bruidsfotografie-620Zodra je het idee hebt dat je de apparatuur onder de knie hebt, is het een goed idee om samen met een vriend of partner te oefenen hoe je op goede snelheid de juiste foto’s kunt maken, met het perfecte licht, op verschillende locaties.

Toentertijd heb ik mijn arme vriendin (ondertussen mijn vrouw!) behoorlijk meegesleurd, om overal in het huis foto’s van haar te nemen. Het hoeven niet per se flatteuze foto’s te zijn, maar het is wel een goede manier om alle instellingen te oefenen, zodat je goed voorbereid bent op de grote dag zelf.

 

PROBEER DIT: ga in je woonkamer staan en positioneer degene van wie je foto’s gaat nemen op dezelfde plek waar je normaal gesproken het bruidsgezelschap graag neer zou willen zetten (als Bruidsfotograaf kun je het best met je rug naar het raam toe staan) – en neem zo snel mogelijk een foto van hem of haar, met het perfecte licht. Loop vervolgens naar de tuin om dit proces te herhalen: vind de beste plek, in de schaduw of met de zon achter degene die gefotografeerd wordt, en begin met fotograferen. Loop vervolgens naar de voortuin, de keuken, je werkkamer, waar dan ook! Gebruik de flash: oefen in een donkere kamer met weinig natuurlijk licht, in dezelfde omstandigheden die je tegen zou kunnen komen bij de receptie. Probeer de flash van het plafond of de muur te laten kaatsen, of zet je flash uit en je ISO omhoog om te zien en zie wat er gebeurt.

Probeer alle opties uitgebreid uit en kijk wat het beste werkt, zodat je op de dag zelf goed voorbereid bent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *