Wat valt er onder reisverzekering?

Hammock over Tropical Ocean ca. 2001 Maldives

Je zorgverzekering die dekt jouw medische kosten die je maakt in het buitenland, maar wanneer een behandeling in het buitenland veel duurder is dan een soortgelijke behandeling in Nederland (bijvoorbeeld als je naar een privé kliniek moet) dan vergoed je reisverzekering die kosten. Je reisverzekering is als het ware een dekking in onverwachte situaties. Verzekering voor bijvoorbeeld vervangend vervoer, een chaffeur als je zelf niet in staat bent om te rijden, maar ook wanneer je helemaal alleen op vakantie gaat en je beland in het ziekenhuis. Het kan ook voorkomen dat je hierdoor niet 1,2,3 terug naar Nederland kunt komen, in dat geval dekt je reisverzekering de kosten om bijvoorbeeld je ouders te laten komen.

Wil jij een verzekering afsluiten? Hier de tips!

Ga jij nou binnenkort ook op vakantie? Dan is het goed om stil te staan bij een aantal belangrijke punten. Als eerste: te duur. Ga jij bijvoorbeeld maar 1 keer per jaar op vakantie? Neem dan een kortlopende reisverzekering. Maar ga je vaker weg? Ga je misschien zelfs op wintersport en af en toe weekendjes weg? Dan is een doorlopend reisverzekering veel voordeliger! Een ander belangrijk punt is natuurlijk de dekking. Ga je buiten Europa op vakantie, dan moet je de werelddekking aanzetten. Denk er ook bij na, dat wanneer je gevaarlijke sporten gaat doen, zoals duiken, bergbeklimmen of skiën, dat je dan goed na moet gaan welke schade er op jou verzekering gedekt zijn.

Medische kosten ook zon ding. Heel veel medische ziektekostenverzekeringen dekken namelijk ook de kosten in het buitenland.  Toch is dit vaak slechts tot een bepaald maximum.  Sta hier goed bij stil, je wilt voorkomen dat wanneer je dalijk een ongeluk treft dat je je zorgen moet gaan maken of het allemaal wel gedekt wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *