Over Btw-stelsels

btwBij een omzet groter dan 2 500 000 euro moet je de btw maandelijks aangeven. Als de omzet kleiner dan 2 500 000 euro is kan je de btw per kwartaal aangeven. Vrijstelling van btw voor kleine ondernemingen. Als je omzet niet meer dan 15 000 euro op jaarbasis bedraagt kan je een btw-vrijstelling krijgen. Dan hoef je geen btw-aangiftes in te dienen en moet je de klanten geen btw aanrekenen. Voor mensen met een zelfstandig bijberoep is dit vooral populair.Vooral bij je btw berekenen komt dit goed van toepassing.

Omdat de omzet dan niet zo groot is. Als je onder de vrijstelling van btw-vrijstelling valt moet je aan bepaalde verplichtingen voldoen. Deze zijn: Bij aanvang van je activiteit aangifte doen van je voornemen om de btw-vrijstellingsregeling toe te passen. Op Alle facturen moet de volgende vermelding aangebracht zijn: “Kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting.

Btw niet toepasselijk. Zodra de omzet meer is dan 10% van het maximum jaarlijks toelaatbare moet de btw administratie verwittigd worden. Dan zal er naar de gewone btw-regeling voor zelfstandigen worden overgeschakeld. Er staan boetes op het niet op tijd verwittigen van de btw-administratie. Hou hier rekening mee. Jaarlijks moet er een lijst worden opgemaakt van alle btw plichtige klanten en ingediend worden.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *