Het vinden van de juiste bijlesleraar

Het kan zo zijn dat je ziet dat je kind moeite heeft met zijn natuurkunde huiswerk. Dan kan overwegen om bijles natuurkunde aan te vragen op zijn school of eventueel zelf een bijlesleraar zoeken. Maar hoe weet je nou wanneer je kind hulp nodig heeft? En wie past het beste bij de behoefte van je kind? Hieronder lees je meer informatie hierover.

Hoe weet ik wanneer mijn kind bijles nodig heeft?

  • Als je kind veel moeite heeft met een bepaald vak
  • Moeite heeft om zijn huiswerk bij te houden
  • Of als hij moeite heeft om met een opdracht te beginnen

Het is beter om vanaf de eerste lesdag je kind in de gaten te houden. Omdat je dan meteen actie kan ondernemen als er hulp nodig is.

Wat voor type leraar past bij mijn kind?

Heeft je kind een energiek persoon nodig of juist een rustiger persoon die lesgeeft? Om daar een beter idee over te krijgen kan je het beste kijken naar zijn huidige leraar. Of misschien een oude Leeraar waar hij goed mee kon opschieten. Zo kan je een beetje vergelijken wat voor soort type leraar je kan inhuren. Op school heeft je kind geen keuze wie zijn leraar is. Maar wanneer jij een Leeraar uitzoekt, kan je op de behoefte van je kind letten.

Tot slot

Verschillende leerlingen zullen verschillende resultaten behalen (zelfs met dezelfde leraar), maar een leraar die je kind kan motiveren om te leren, zal het beste in je kind naar boven halen. Zo kan bijles je kind helpen in laten zien dat als hij zijn best doet dat ook zijn cijfers verbeteren. De leraar kan een plan opstellen zodat je kind:

  • Notities kan bijhouden
  • Dingen kan onthouden, door middel van ezelsbruggetjes
  • Weet hoe hij het beste kan leren voor een toets

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *